START
Zoeken naar de beste server ...
IK P: ...
aanbieder: ...
aangedreven door: FIREPROBE.NET
Testen:
Ping
...
Mb/s
Downloaden:
... Mb/s
Uploaden:
... Mb/s
Ping:
... ms
Jitter:
... ms
HERSTARTEN
SELECTEER SERVER

SURFEN: 5/5
VIDEO STREAMING (LQ): 5/5
VIDEO STREAMING (HQ): 5/5
OPROEPEN (SKYPE, WHATSAPP): 5/5
ONLINE SPELLETJES: 5/5
Test op veel locaties
klik om de server te selecteren

Test op veel locaties

klik om de server te selecteren

Wacht alsjeblieft
Op zoek naar de beste server...
Wacht alsjeblieft
Op zoek naar de beste server...
Internet Speed Test - test uw internetverbinding snelheid (download, upload) en kwaliteit (ping, jitter) met behulp van de meest nauwkeurige HTML5 tool in elke webbrowser. Deze test is geschikt voor vaste (aDSL, kabel, glasvezel, satelliet) en mobiele (2G, 3G, 4G LTE, 5G) verbindingstechnologie.
Een eigen app op maat nodig? Ben jij ISP? Maak en pas uw eigen GRATIS HTML5-toepassing aan en sluit deze in op uw HTTPS-website. Voeg kosteloos uw eigen referentieserver toe aan het platform.
Onze oplossingen zijn gecertificeerd door de Europese toezichthouder en worden gebruikt door Orange , T-Mobile en vele internetproviders over de hele wereld.
Heb meer nodig? Vergelijk FIREPROBE-plannen
Free
 • HTML5-applicatie (maximaal 1)
  HTTPS-ondersteuning met TLS
 • IPv4 / IPv6-ondersteuning
  Gehost in FIREPROBE Cloud
 • FIREPROBE gedeelde servers
  Aangepaste servers (maximaal 1)
 • Servergroepen (maximaal 1)
  Testen op één locatie
 • Resultaten bekijken / exporteren
  Kleuraanpassingen
 • Bedrijfslogo
  Vertaling
Premium
 • Alle GRATIS functies
  HTML5-toepassingen (maximaal 3 of meer)
 • Aangepaste servers (maximaal 5 of meer)
  Servergroepen (maximaal 5 of meer)
 • Server op IP-adres van client
  IP-adres van volledige client in resultaten
 • Testen op meerdere locaties
  Aangepaste HTML5 / CSS
 • Aangepaste realtime resultaatposten
  Aangepaste gegevens in resultaten
 • Subaccounts
  Native apps (Windows, Android, iOS)
Gegevensanalyse

Miljoenen gebruikers maken gebruik van crowdsourcing internetmetingen met behulp van onze tools.

We maken complexe analyses van vaste en mobiele internetverbindingen wereldwijd.

Actuele inzichten
Coronavirus (COVID-19) impact op mobiele netwerken wereldwijd
Coronavirus (COVID-19) impact op mobiele netwerken wereldwijd

Analyse toonde een sterke impact van het coronavirus op mobiele netwerken in Italië en Polen vanwege de beperkingen van hun regeringen Lees verder...

Speed test door FIREPROBE ®

Speed test door FIREPROBE ®

Speed test door FIREPROBE ®

Wat is het precies?

FIREPROBE ® SPEED TEST is een uitstekende en zeer eenvoudige tool waarmee we de snelheid en kwaliteit van een internetverbinding kunnen testen. Elk resultaat van de FIREPROBE ® -service biedt ons uiterst betrouwbare informatie over de downloadsnelheid en verzonden gegevens op het netwerk, wat een directe impact heeft op het afspelen van films, het downloaden en delen van bestanden en in netwerkspellen waar het belang van vertragingen (ping ) en de wijziging van deze vertragingen (jitter).

Na de meting beoordeelt de FIREPROBE ® service de kwaliteit van standaard internetdiensten, zoals browsen op websites, films kijken en online games. Na het voltooien van de snelheidstest krijgen we een transparant rapport waarin we controleren of alles naar behoren werkt, wat onze vertraging is, hoe snel bestanden worden gedownload en hoe FIREPROBE ® deze resultaten beoordeelt.

Hoe de test correct uitvoeren in de FIREPROBE ® SPEED TEST-service?

Hoe de test correct uitvoeren in de FIREPROBE ® SPEED TEST-service?

Hoe de test correct uitvoeren in de FIREPROBE ® SPEED TEST-service?

Het meten van de snelheid van de internetverbinding kan door veel factoren worden beïnvloed. We zijn het meest geïnteresseerd in het "droge" resultaat, dat we zullen bereiken door een volledig onbelast netwerk te testen. Daarom moeten we bij het starten van de FIREPROBE ® -dienst ervoor zorgen dat de computer vrij gebruik kan maken van de verbindingsoptie die door onze provider wordt aangeboden.

Zorg er eerst voor dat u onbeperkt bent in de snelheid van uw computer:

 • schakel de VPN-verbinding uit, als u deze gebruikt, kunt u dit doen vanaf het niveau van het programma om veilig verbinding te maken met het netwerk of antivirus;

 • toepassingen uitschakelen die via internet op de achtergrond werken (bijv. uTorrent), u vindt ze op het tabblad in de rechterbenedenhoek van het scherm of in de tool "Taakbeheer";

 • schakel wifi uit en maak verbinding met de router met een Ethernet-kabel van 1000 Mbps (1 Gbps);

 • sluit uw laptop aan op een stroombron en zet het energiebeheerprofiel in de modus voor maximale prestaties.

Bovendien moet u controleren of geen apparaat dat is verbonden met hetzelfde netwerk, internet gebruikt. Zeker: schakel wifi uit op elke smartphone, tablet en tv met slimme services. U kunt hetzelfde effect krijgen door Wi-Fi tijdelijk uit te schakelen op de router.

Wanneer meet u de snelheid van internet?

Wanneer meet u de snelheid van internet?

Wanneer meet u de snelheid van internet?

Als we een afname van de prestaties van onze computer opmerken tijdens het laden van pagina's, films en games, moeten we onmiddellijk een snelheidstest uitvoeren. Hierdoor zullen we ontdekken of ons probleem eigenlijk de internetverbinding betreft of dat het het gevolg is van overbelasting van de gegeven website of technische problemen met ons apparaat.

FIREPROBE ® meet download- en uploadsnelheden tussen uw computer en zeer efficiënte testservers. Als het testresultaat dus bevredigend is, ligt het probleem dus niet aan de kant van uw computer of internetprovider, maar aan de kant van een specifieke website, of bijvoorbeeld een server voor een computerspel. Met FIREPROBE ® SPEED TEST kunt u ook controleren of de operator u een dergelijke snelle verbinding biedt zoals aangegeven in het ondertekende contract.

FIREPROBE ® is een eenvoudige, handige en gratis service waarmee u de snelheid van uw internetverbinding betrouwbaar kunt controleren. U kunt een meting uitvoeren vanuit een webbrowser op systemen uit de Microsoft Windows- en Apple macOS-families 6 en in speciale applicaties voor mobiele apparaten met Android en iOS.

Waarom is mijn internet traag?

Waarom is mijn internet traag?

Waarom is mijn internet traag?

Er kunnen veel redenen zijn voor de trage werking van internet. Als het door FIREPROBE ® weergegeven resultaat laag is, moet u beginnen met zoeken naar de oorzaak van het probleem. Een van de meest voorkomende oorzaken is te veel belasting van onze internetverbinding door de leden van het huishouden en een groot aantal apparaten die het netwerk gebruiken (laptops, smartphones, smart-tv's, netwerkstations). Als u alleen het netwerk gebruikt en het probleem blijft bestaan, moet u verder kijken.

Een veel voorkomende oorzaak van internetproblemen is een slecht functionerende router. Meestal verdwijnen de problemen in dit geval nadat de router een tijdje is losgekoppeld van de voeding en vervolgens weer is ingeschakeld. Als dit niet helpt, wordt aanbevolen om de fabrieksinstellingen en de standaardconfiguratie te herstellen. Passende richtlijnen over hoe u dit moet doen, vindt u in de gebruikershandleiding of op de website van de fabrikant van de router. Op zulke momenten heeft u een wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot het beheerderspaneel van de router, dat u bij het apparaat krijgt. Onthoud dat de router mogelijk op dezelfde manier blijft hangen als de computer en dat u hem van tijd tot tijd opnieuw moet opstarten.

Momenteel gebruiken de meeste mensen internet via een draadloos netwerk. Het is de moeite waard om de juiste locatie van de wifi-router in ons huis te garanderen. Veel mensen verbergen routers in kasten of bijkeuken, wat het bereik van het netwerk verslechtert. Het tweede probleem is mogelijk interferentie van andere routers, die vooral lastig zijn voor netwerken die werken op 2,4 GHz. Daarom, als u de beste snelheidstestresultaten wilt krijgen, moet u een 5 GHz wifi-netwerk gebruiken. Idealiter zouden de router en Wi-Fi de 802.11ac (Wi-Fi 5) -standaard moeten gebruiken.

Voor bekabelde verbindingen is de meest gebruikelijke verbinding een Ethernet-kabel. In theorie biedt de kabelverbinding een veel lager uitvalpercentage. In de praktijk kan zelfs deze verbinding beschadigd raken en het internet vertragen. Als de snelheidstest op de Ethernet-verbinding u niet de volledige gegevenssnelheid laat zien, controleer dan of:

 • de kabel is niet beschadigd;

 • de netwerkkaart werkt in full duplex-modus;

 • interface snelheid is 1 Gbps.

In geval van schade aan de kabel, netwerkinterfacekaart of router, kunnen apparaten automatisch een lagere transmissiesnelheid bedingen. Als u alle mogelijke oorzaken van trage internetwerking al hebt gecontroleerd en dit uw probleem niet heeft opgelost, moet u het laatste element van dit gecompliceerde systeem controleren. Het is jouw computer. Een onjuist geconfigureerd en met virus geïnfecteerd besturingssysteem kan ertoe leiden dat de FIREPROBE ® -resultaten worden onderschat. Langzamere netwerkprestaties kunnen ook worden veroorzaakt door een gebrek aan updates die bugs in de software verhelpen. In sommige gevallen is de prestatievermindering te wijten aan de overmatige belasting die wordt gegenereerd door de antivirus of firewall. Daarom wordt aanbevolen om dit type service uit te schakelen tijdens de snelheidstest.

Hoe problemen met internet oplossen?

Hoe problemen met internet oplossen?

Hoe problemen met internet oplossen?

Er zijn verschillende onregelmatigheden in computernetwerken. Dit is de reden waarom uw internet mogelijk niet naar behoren werkt en pagina's lang worden geladen. Verschillende soorten storingen kunnen leiden tot een slechte verbindingskwaliteit of een volledig gebrek aan internetconnectiviteit. Het netwerk is een soort ketting waarin veel elementen zitten en die allemaal op een gegeven moment kunnen mislukken. Een probleem met de werking van het netwerk kan zowel te maken hebben met een fysieke storing als met software of een slechte configuratie. Het komt ook voor dat de storing zich aan de kant van de leverancier voordoet. Als u thuis een verbindingsprobleem heeft, zorg er dan eerst voor dat de site die u wilt starten, werkt. U kunt dit controleren met uw mobiele telefoon (via het LTE-netwerk) of vraag het aan een vriend. U kunt ook een ander webadres invoeren. Websites kunnen ook vastlopen. Als er echter geen pagina's zijn die u laden, moet dit betekenen dat uw internet niet werkt.

Probleem met routerverbinding of bekabeling

Probleem met routerverbinding of bekabeling

Probleem met routerverbinding of bekabeling

De meest voorkomende soorten storingen die verband houden met het ontbreken of vertragen van internet zijn routerfouten of de bekabeling die erop is aangesloten. Als u geen enkele website kunt openen, betekent dit dat er mogelijk een verbindingsprobleem is op zowel de router als uw computer. Controleer in dat geval of internet werkt op andere apparaten (bijv. Een smartphone die is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk). Als het probleem zichtbaar is op alle apparaten die het netwerk gebruiken, raden we aan de router opnieuw op te starten. Het enige wat u hoeft te doen, is de stekker uit het stopcontact te halen voor minder dan een minuut en vervolgens weer aan te sluiten. Als dit niet werkt, moeten we contact opnemen met de technische ondersteuning van de operator.

Als het opnieuw opstarten van de router het probleem niet heeft opgelost, is er mogelijk een storing op de router-computerlijn. Controleer voor kabelverbindingen eerst of de Ethernet-kabel onbeschadigd is en nergens wordt ingedrukt. Voer vervolgens de test uit met FIREPROBE wanneer u de computer met een andere Ethernet-kabel op de router aansluit. Als uw computer via Wi-Fi verbinding maakt met de router, controleer dan of het probleem is verbeterd door de netwerkdekking te verbeteren. U kunt het beste de snelheid van internet meten op een afstand van 1 tot 3 meter tussen de router en de computer.

Problemen aanpakken

Problemen aanpakken

Problemen aanpakken

Voordat u de dienst belt, kunt u zelf controleren wat er met uw netwerkverbinding is gebeurd. Controleer eerst de verbinding tussen de computer en het netwerk. Het is op dit moment belangrijk of je verbinding maakt via kabel of via wifi. Controleer of de kabel correct is aangesloten en of uw router verlicht is. In de volgende stap moet je de netwerkverbinding in het systeem controleren. Het is mogelijk dat foutmeldingen onmiddellijk verschijnen. Meestal geeft het systeem ze weer in de taakbalk, onder het pictogram Netwerkverbinding. Velen van hen geven de reden voor de fout aan (probleem met het ophalen van adressen, geen netwerkverbinding). In sommige gevallen kan het helpen om de computer los te koppelen van het netwerk of de router uit en weer aan te zetten. De apparatuur kan vervolgens de benodigde configuratie opnieuw downloaden. Als dit niet helpt, moet u de instellingen zelf controleren (bijv. Of de computer het juiste adres heeft). U bent geïnteresseerd in adressering vanaf het lokale netwerk waarmee u verbinding kunt maken met uw router. Je kunt dit controleren in Instellingen voor netwerkverbinding. Als de instellingen onjuist zijn, kunt u de juiste handmatig invoeren. Als deze configuratie echter niet werkt, moet u de instellingen op de router controleren en de configuratie corrigeren om te corrigeren.

DNS-problemen

DNS-problemen

DNS-problemen

Een iets minder vaak voorkomend probleem is een server die IP-adressen niet kan converteren naar een naam die de gebruiker begrijpt. Vrijwel altijd komt dit probleem van de kant van onze leverancier. We kunnen het echter heel snel zelf oplossen. Dit gebeurt wanneer onze servers DNS-servers hebben of de gateway ons hun adressen niet geeft. We moeten het adres dan handmatig instellen. We kunnen de adressen in het netwerk gebruiken. Laten we niet bang zijn om het primaire DNS-adres in te voeren, bijvoorbeeld Google. Het werkt net zo goed en misschien zelfs beter dan dat van de leverancier. De meeste handmatig ingevoerde DNS lost het probleem op. WE GEBRUIKEN GEEN privé DNS-adressen. Deze werken alleen binnen het netwerk waarvoor ze zijn ontworpen.

Hoe wordt internet geleverd?

Hoe wordt internet geleverd?

Hoe wordt internet geleverd?

De technologie die u gebruikt om verbinding te maken met het netwerk heeft een directe impact op veel internetverbindingsparameters. De basis is de maximale downloadsnelheid van de gegevens. De kwaliteit van moderne services hangt echter ook af van de vertragingen van de dichtstbijzijnde servers en de snelheid van het verzenden van gegevens. Wat kunt u van een bepaalde technologie verwachten?

Mobiel internet (4G / 5G)

Mobiel internet (4G / 5G)

Mobiel internet (4G / 5G)

4G LTE-technologie heeft de toegang tot internet via mobiele netwerken populair gemaakt. De eenvoudigste manier om mobiel internet te gebruiken, is door de verbinding via Wi-Fi op je telefoon te delen (zogenaamde tethering). De LTE-router met een speciale simkaart biedt echter een veel betere verbindingskwaliteit en hogere prestaties. Als het mogelijk is, is het de moeite waard om een externe antenne op de router aan te sluiten. Dit verhoogt de download- en uploadsnelheden. Op plaatsen waar het niet mogelijk is om een vast internet aan te sluiten, zal LTE ook werken. Houd er echter rekening mee dat de snelheid van het netwerk afhangt van de belasting van het nabijgelegen basisstation. Daarom kan LTE-internet 's avonds vertragen. Bij het kiezen van LTE-internet is het de moeite waard om de dekkingskaart in ons gebied te controleren om de beste provider te selecteren.

LTE-prestatieproblemen worden opgelost door 5G-netwerken. Veel experts zijn van mening dat de vijfde generatie cellulaire netwerken qua prestaties zal concurreren met glasvezelinternet. Sommige operators testen al 5G mmWave-oplossingen die snelheden bieden die niet lager zijn dan 1 Gbit / s. Het duurt echter even voordat een dergelijk bod op de Poolse markt verschijnt.

FTTH glasvezelverbindingen

FTTH glasvezelverbindingen

FTTH glasvezelverbindingen

De FTTH-techniek komt erop neer dat de glasvezel naar het appartement van de abonnee zelf wordt geleid. Oudere oplossingen vereisten de installatie van een abonneecontactdoos waarin de optisch-elektrische omvormer zich bevond. Moderne routers zijn op hun beurt rechtstreeks verbonden met de glasvezel. Dankzij dit huis kunnen gebruikers genieten van een symmetrische verbinding met een snelheid tot 10 Gbit / s. Glasvezel biedt ook minimale vertragingen en de verbindingsprestaties zijn niet afhankelijk van het tijdstip van de dag. Het is een van de meest populaire oplossingen die erkenning krijgt bij professionals, spelers en ontwikkelaars die de meest efficiënte netwerken nodig hebben.

DOCSIS hybride glasvezelnetwerken

DOCSIS hybride glasvezelnetwerken

DOCSIS hybride glasvezelnetwerken

De meeste internetproviders zijn al jaren op de markt. Bedrijven die hebben geïnvesteerd in de aanleg van grote kabelnetwerken besluiten niet om glasvezel rechtstreeks aan de appartementen van de klanten te leveren. In plaats daarvan laten ze een coaxkabel achter op het laatste deel van het netwerk. De netwerkinfrastructuur zelf wordt op haar beurt gemoderniseerd en gewijzigd in glasvezel. Moderne HFC-netwerken (Hybrid fiber-coaxial) bieden verbindingen met snelheden van 600 Mbit / s tot 900 Mbit / s en zelfs 1,2 Gbit / s.

VDSL-koperverbindingen

VDSL-koperverbindingen

VDSL-koperverbindingen

De eerste telecommunicatienetwerken, die werden gebruikt om een permanente internettoegangsdienst te bieden, waren gebaseerd op koperverbindingen. Helemaal aan het begin werd deze infrastructuur gecreëerd voor telefoondiensten. Even later werd het aangepast aan de behoeften van snelle gegevensoverdracht. Momenteel kunt u met VDSL2-technologie gegevens downloaden met snelheden tot 300 Mbit / s op koperen verbindingen tot 300 meter lang. In sommige gevallen besluiten operators om koperlijnen te gebruiken om hybride glasvezelnetwerken te bouwen. Dit is mogelijk dankzij de G.fast-techniek, waarbij de glasvezel wordt aangesloten op een woongebouw en gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige koperinstallaties op een afstand tot 100 meter. In dit geval is het mogelijk om de maximale downloadsnelheid te bereiken tussen 900 Mbit / s en 1 Gbit / s.

Radionetwerken

Radionetwerken

Radionetwerken

De aanleg van bekabelde infrastructuur is een erg dure onderneming. Daarom wordt op veel plaatsen waar de bevolkingsdichtheid laag is, een enigszins exotische oplossing op het gebied van draadloze communicatie gebruikt. De service om internettoegang via radiotechnologie te bieden, komt vaak neer op het bouwen van een extern wifi-netwerk in stertopologie. Omdat het basisstation waarmee toegangsapparaten die op clients zijn geïnstalleerd, wordt verbonden, wordt gedeeld, beperken operators de maximale downloadsnelheden ruim onder de mogelijkheden van Wi-Fi-technologie. Om de hoge kwaliteit van de dienstverlening te behouden, zijn de aangeboden snelheden 20 tot 50 Mbit / s. Dit type netwerk moet worden gebruikt als we gedoemd zijn - er is geen goede LTE-dekking of glasvezelinfrastructuur.