Coronavirus 'impact op mobiele netwerken wereldwijd

Coronavirus 'impact op mobiele netwerken wereldwijd

Coronavirus 'impact op mobiele netwerken wereldwijd

Coronavirus 'impact op mobiele netwerken wereldwijd

auteurs: FIREPROBE.NET, 2020-04-17

Als gevolg van de COVID-19-uitbraak en de bijbehorende quarantaine wordt internet vaker en intensiever gebruikt. In de afgelopen dagen hebben we in FIREPROBE-statistieken dalingen van de gemiddelde snelheden voor mobiele operators waargenomen.

Onze wereldwijd beschikbare mobiele applicaties voor Android en iOS:

V-SPEED Speed Test FIREPROBE Speed Test Speed Check Light V-SPEED Speed Test on the App Store

Geef ons de kans om de situatie van mobiele netwerken te analyseren in de meeste landen waar het coronavirus zich snel verspreidt en waar de regeringen de nodige maatregelen hebben genomen om de overdracht van virussen onder mensen te vertragen. De onderstaande grafiek toont de downloadsnelheid (in Mb / s) voor de Verenigde Staten, Duitsland, Polen, Italië, Oekraïne en Rusland de afgelopen twee maanden:

The calculations were made in FIREPROBE.NET platform basing on 877,000 test results for 3G and LTE. The chart shows four-day trend.
De berekeningen zijn gemaakt in FIREPROBE.NET-platform op basis van 877.000 testresultaten voor 3G en LTE. De grafiek toont een vierdaagse trend.

Download speed for mobile operators in Poland and Italy from March 4th to March 15th. The main chart shows a four-day trend, and the internal chart shows a daily trend.
Downloadsnelheid voor mobiele operators in Polen en Italië van 4 maart tot 15 maart. De hoofdgrafiek toont een vierdaagse trend en de interne grafiek toont een dagelijkse trend.

Een analyse van de gemiddelde downloadsnelheid in mobiele netwerken laat een sterke correlatie zien tussen de waarden en het gedrag van de gebruikers als gevolg van de strijd tegen de coronavirus pandemie. Het effect is duidelijk zichtbaar in de Europese landen zoals Italië en Polen, waar de regeringen sterke beperkingen hebben ingevoerd om mensen te dwingen thuis te blijven. Hogescholen, scholen en universiteiten zijn gesloten. Toegang tot winkelcentra is beperkt - alleen apotheken en levensmiddelenwinkels zijn open. Polen en Italië zijn begonnen met het filteren van hun landsgrenzen en hebben alle inkomende vluchten stopgezet. Mensen zijn gedwongen om in de thuiskantoormodus te werken. Een groot deel van hen gebruikt mobiele routers als de primaire internetverbinding voor thuis. De mobiele operators hebben een grote toename van dataverkeer en spraakverbindingen aangekondigd.

De capaciteit van het mobiele netwerk is ontworpen om zonder problemen verkeer af te handelen terwijl aan de standaardvoorwaarden wordt voldaan. In de afgelopen dagen hebben gebruikers echter mogelijk een afname van de efficiëntie van het mobiele netwerk waargenomen omdat de mobiele basisstations overbelast waren door een veel hoger verkeer dan het standaardverkeer. De gemiddelde daling van de downloadsnelheid in Italië en Polen lag op het niveau van 10-15%, verwijzend naar de gemiddelde waarde uit voorgaande perioden. Deze prestatiedaling is nog steeds niet essentieel voor de meeste services en applicaties. Aan de andere kant kunnen sommige gebruikers een sterkere achteruitgang van de netwerkprestaties voelen in de periode dat veel apparaten internet proberen te gebruiken.

We hebben geen daling van de netwerkprestaties waargenomen in het geval van Duitsland, de Verenigde Staten, Oekraïne en Rusland. In de genoemde landen zijn de kosten van mobiel dataverkeer hoger, waardoor de gebruikers waarschijnlijk vaker via wifi verbinding maken met hun vaste netwerk als ze thuis zijn. Er zijn veel geweldige mobiele prijsaanbiedingen in Polen die mobiel internet aantrekkelijker maken dan vaste verbindingen.